dinsdag 29 april 2014

Chiquer dan chique: netwerken op Paleis het Loo

Chique heeft voor mij een nieuwe betekenis gekregen. Dat mag ook wel als je ineens in Paleis het Loo bij Jan Terlouw aan mag schuiven om te vertellen wat je allemaal op het gebied van duurzaamheid doet en tussendoor mag genieten van een 3 Michelin sterren diner van De Librije. Onvergetelijk!

Hoe kom je dáár dan terecht Niels?

Wiebe Draijer, nieuwe topman bij de Rabobank
Ik snap dat je dat denkt. Even terug naar het begin. Caroline was de vorige voorzitter van JMA en zij werd door de organisator van de jaarlijkse Koplopers bijeenkomst op Paleis het Loo gevraagd om als jongere over haar werk bij JMA te komen vertellen. Caroline was net afgetreden dus mocht ik. En natuurlijk wilde ik wel! De Koplopers bijeenkomst is namelijk niet zomaar een bijeenkomst van wat mensen. Nee, er komen heel veel mensen uit hoge functies bij de grootste bedrijven van Nederland. Zo was de directeur van BAM (het bouwbedrijf) aanwezig, de nieuwe topman van de Rabobank, en een hoge pief van Auping. Daarnaast waren er een aantal mensen van kleine, maar zeer sterk groeiende bedrijven, zoals WakaWaka, Techreturns, en SkyNRG.

Interessant, en wat deed jij daar dan?

Ik aan tafel bij Jan Terlouw
Los van dat het ontzettend interessant is om te horen wat al deze bedrijven doen op het gebied van duurzaamheid, mocht ik bij schrijver en oud-politicus Jan Terlouw aan tafel schuiven om te vertellen wat ik doe als Koploper. Mijn boodschap was dat ik, net als iedereen in de zaal, bezig ben om een stukje gedragsverandering teweeg te brengen; om mensen duurzamer te laten leven. In mijn ogen moet je dan beginnen bij jongeren. Als je hun gedrag duurzamer kunt maken beïnvloed je daarmee ook alle generaties die zij voortbrengen, en hoef je niet steeds opnieuw te beginnen. Daar staan niet de mannen en vrouwen van middelbare leeftijd op hoge functies niet altijd bij stil.

Tegenstrijdig

Voorafje
Tussen de sessies sprekers door konden we genieten van een 3 Michelin sterren drie-gangen menu van de Librije, het duurste en meest chique restaurant van Nederland. Hoewel dat natuurlijk erg leuk is om eens mee te maken is het wel een beetje dubbel. Praten we met z'n allen over hoe we de wereld een stukje beter kunnen maken, gaan we gezellig genieten van de luxe die we hebben in een paleis met goud versierde meubels en wanden...

Er valt nog een hoop te leren.

Groetjes, Niels
Geen opmerkingen:

Een reactie posten