maandag 7 april 2014

JMA Springlevend

JMA bestaat al een aardig tijdje (bijna 25 jaar) en je gaat je bijna afvragen of we nog wel jong, actief en met het milieu bezig zijn. Na de ledendag weet ik het in ieder geval zeker: dat zijn we! We hebben een supertoffe dag gehad waarbij we in het zonnetje hebben gezeten, lol hebben gehad, en serieuze discussie hebben kunnen voeren. De ideale mix voor een zaterdag! En hoe dat dan zit met jong, actief en milieu? Dat zal ik even toelichten.

De J van JONGEREN

Als je op de ledendag was, dan heb je het zelf gezien. Was je er niet? Bekijk dan de foto's als je me niet gelooft. Het is echt waar! Een gezellige groep met JONGEREN tussen de 14 en 25 jaar is heel de dag gezellig in de weer geweest.

De M van MILIEU

Natuurlijk zijn we bezig met MILIEU! Het zou gek zijn als JMA niet met dat thema aan de slag zou zijn. Ook op de ledendag was er ruimte genoeg voor inhoudelijke verdieping. In groepjes zijn we op zoek gegaan naar de oplossing voor drie problemen waar onze werkgroepen zich mee bezig houden.
Hoe kan de voedselverspilling op middelbare scholen worden tegengegaan? Door een voedselinruilpunt! Had jij daar al aan gedacht?
Hoe kan de energieverspilling in huis worden tegengegaan? Door een app die je de kans geeft om echte dingen te doen, in plaats van achter je beeldscherm te hangen! Ken jij #drytunes al? :-)
Hoe kan afval effectief worden geupcycled? Door een interactieve gids te volgen!
Stuk voor stuk milieuproblemen waar nog geen oplossing voor was bedacht, en waar we ons op hebben uitgeleefd. En alsof dit nog niet genoeg inhoudelijke brainstorm was, volgde er ook nog een inhoudelijke discussie met Niels over 'DIY versus (overheids)instanties'. Wie zet de milieuverandering in gang en wat is onze rol?

De A van ACTIEF

Leuk zo'n ledendag, maar ik hoor je denken: 'Hoe ACTIEF zijn jullie nu eigenlijk?' Zelfs op de ledendag was er tijd voor actie. In het zonnetje hebben we een leuke, soms uitdagende, maar vooral gezellige speurtocht gelopen! Met een smakelijk paaseitjessysteem. Jammie!
De ledendag was heel gezellig en er zijn genoeg nieuwe ideeën ontstaan waar je vast snel meer over gaat horen. Voor nu hoop ik dat ik je heb overtuigd, JMA is JONG, ACTIEF en bezig met MILIEU!

Tot snel!
Anneloes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten