zaterdag 12 november 2011

No Impact Week - Zaterdag: Geef iets terug

Vandaag meer in plaats van minder

Het onderwerp van vandaag is niet iets waarop je kan minderen. Nee, op dit punt gaan we ons juist veel meer inspannen: We gaan iets terug doen voor de samenleving in de vorm van vrijwilligerswerk.

Toevallig doe ik sinds twee maanden elke zaterdagochtend vrijwilligerswerk bij de Dierenambulance in mijn buurt. Zo heb ik makkelijk kunnen voldoen aan de uitdaging van vandaag. Ik raad iedereen echt aan om vrijwilligerswerk te doen: van één dag in de week tot één ochtend in de maand, het is een leuke manier om iets terug te doen voor mens (of dier) en je leert er ook nog eens veel van.

Toch wilde ik nog iets extra’s doen voor de uitdaging van vandaag en heb ik eindelijk de aanvraag voor een lidmaatschap van JMA de deur uitgestuurd!

Vandaag was dus alweer de een na laatste dag van de No Impact Week. Morgen nemen we een Eco Sabbath.
Dit is de laatste blog over de No Impact Week van mijn hand. Ik kan jullie vertellen dat ik na zeven dagen bewust aan de slag te zijn gegaan met mijn voetafdruk erg veel heb geleerd. De No Impact Week heeft mij veel goede milieu besparing tips gegeven waar ik een gewoonte van wil maken.

Ik weet zeker dat ik volgend jaar weer mee gaan doen. Doen jullie dan ook (weer) mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten