dinsdag 8 november 2011

No Impact Week - Dinsdag: Transport

Dag 3 is een makkie!

De derde dag van de No Impact Week! De thema's Consumptie en Afval zijn de revue al gepasseerd, gisteren was het de beurt aan Transport.

Veel gebruik maken van de auto heeft een grote invloed op het milieu. Ik heb dan wel mijn rijbewijs maar veel gebruik ik de auto niet. Nederland staat bekend om onze goede fietsverbindingen waarmee je bijna sneller op je bestemming bent met de fiets dan met de auto. Daarnaast zie ik het als een beetje extra beweging die ik mee kan pikken door te fietsen naar het station, sport of vrienden.

Gisteren heb ik ook enkel de fiets gepakt en geen gebruik gemaakt van de auto. Deze dag vond ik dan ook best een makkie en ik denk dat het ook zo zal zijn voor de meeste jongeren in Nederland. Toch is het goed om na te denken voordat je voor het gemak de auto pakt terwijl je net zo makkelijk met de fiets kan.

En wist je dat....

....de CO2 uitstoot van een trein 2/3e lager is dan van de auto?

...de CO2 uitstoot van de fiets in plaats van de auto 3/3e lager?

Caroline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten