maandag 13 februari 2012

Warme Truiendag actie geslaagd!

Donderdag was het dan zover. Na weken voorbereiding stonden we koukleumend op 't Plein om warme truien uit te delen aan Tweede Kamerleden. En die Kamerleden kwamen ook, net als een aantal persfotografen en geïnteresseerden. Geslaagde actie dus!

Maar voordat we de kamerleden onze truien uit konden delen, moest er veel gedaan worden.

Tijdens een bestuursvergadering aan het eind van vorig jaar meldde Paulien dat het tien februari Warme Truiendag is. Leuk initiatief, willen wij hier iets mee doen?
Ideeën als: een enorme trui breien, wildbreien of misschien wat leuks in Den Haag? Eva kwam al eerder met een idee om bij de Tweede Kamer een actie te houden (het Plein vullen met plastic halve liter flesjes en vragen om statiegeld!). Zouden we geen truien kunnen uitdelen aan Tweede Kamerleden? Zodat zij ook voorbereid zijn op Warme Truiendag?
Het hele bestuur was enthousiast: 'Ja! Dat is zeker te realiseren.' 'Laten we meteen aan ze vragen hoe het staat met het klimaatbeleid.'


Die ideeën moesten nog wel in acties worden omgezet:
  • Meer informatie opzoeken over Warme Truiendag en contact opnemen met de initiatiefnemer (Klimaatverbond).
  • Het verzamelen van truien. Geloof ons: hier zijn heel wat kringloopwinkels voor bezocht.
  • Het opzetten van het campagnemateriaal: posters, spandoeken, etc.
  • Het schrijven van een persbericht.
  • Uitnodigen van fotografen en journalisten.
  • Benaderen van Kamerleden. Deze blijken erg toegankelijk, maar om ze zover te krijgen om met deze kou buiten een warme trui op te halen is minder makkelijk.
  • Een fotograaf uitnodigen om foto's van ons en onze actie te maken. Vrijwilliger Joyce was zo lief om kosteloos mooi foto's van ons te gaan maken. We willen dan natuurlijk wel dat zoveel mogelijk mensen deze zien:
  • De foto's moesten nog ondersteund door een persbericht verspreid worden.

Al met al toch wel wat werk, maar we hebben een succesvolle, positieve actie neer te zetten waar we als JMA echt achter staan. En het smaakt al zeker naar meer, we willen vaker op een positieve en prikkelende manier de aandacht gaan vragen van media en politiek.

Dus heb jij ideeën en suggesties voor onderwerpen waar JMA zich voor kan en zou moeten inzetten? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar bestuur@jma.org.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten