woensdag 9 november 2011

No Impact Week - Woensdag: voedsel

Vandaag eten we veganistisch en zo energie-zuinig mogelijk. Hoe smaakt dat?


Wat een dag! Ik heb niet eens zo veel aan eten gedacht, gek genoeg. Er was genoeg lekkers te eten, en allemaal volledig plantaardig. Toch?

Voorbereidingen voor een No-Impact-Voedsel-dagje waren al getroffen: humus gemaakt en brood gekocht bij de bakker bij mij in de straat. Dat laatste leverde een grappig gesprek op. Mijn buurman (de bakker zit tenslotte 5 deuren van mijn voordeur) bakt duidelijk zijn brood zelf, te zien aan de grote oven in zijn kleine winkel. Dus vroeg ik hem waar het meel dan vandaan kwam. "Uit Marokko", antwoordde hij. "Het meel voor het brood komt uit Marokko?" Oh, nee, hij had me verkeerd begrepen, hij komt uit Marokko, het meel uit Nederland. Het brood is helemaal Nederlands, net als zijn diploma trouwens. Al probeert hij wel verschillende soorten brood te maken, niet alleen Nederlands brood. Het smaakt prima!

Mijn woensdag begon met zon lekkere boterham van die bakker, met appelstroop. Vol ijzer en (waarschijnlijk) van Nederlandse makelij.

Lunch was wederom brood met mijn heerlijke zelfgemaakte humus - die door uitschieten met de chilipoeder flink pittig was geworden - en mijn andere favoriet: pindakaas!

Avondeten was pastasalade met sla, avocado en sinaasappel, met liefde bereid door Caroline. Ook lekker energie-zuinig, zo'n pastasalade. Alleen de pasta moet tenslotte even gekookt, de rest kan zo het bord op!
Een appeltje na, heerlijk fris.

Toch ben ik wel benieuwd naar goede veganistische toetjes. Iemand tips?

Dat was best goed te doen, zo'n dagje veganistisch en energie-zuinig eten. Donderdag gaat de stekker eruit: ik ben benieuwd hoe we dat beleven.

Groet!

Paulien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten