maandag 6 januari 2014

Het echte toetje

Een week voor kerst was het al zover; mijn eerste kerstdiner van wat een hele rits zou worden. Gelukkig was de eerste meteen smakelijk en gezellig! Het was namelijk het JMA kerstdiner dat we samen met Milieudefensie hebben georganiseerd. De voedselwerkgroep, FoodForward, had een kookworkshop geregeld om te helpen met de voorbereidingen. Met z'n vijven gingen we in de middag al enthausiast aan de slag. We hielpen biologisch cateraar Pètrix met het bereiden van de verse gerechten; het supervitamine rijke vruchtendrankje voor het aperatief, de oesterzwammen van het voorgerecht en de groene salade als bijgerecht.
Natuurlijk hadden we een paar kleine tegenvallers; geen keukenmachine dus alle wortels moesten met de hand worden geraspt. Iets waar Anneke (oud-bestuur JMA) nog lang over kan napraten. Maar vele handen maken licht werk, dus we waren toch op tijd klaar om te gaan smullen!
Ondertussen hadden vrijwilligers van Milieudefensie tafels klaargezet en prachtig gedekt met minikerstboompjes en kaarsen en waren de muren versierd met kerstlampjes. Dit zorgde voor een echte kerstsfeer, terwijl we toch echt in een van de witgekalkte ruimtes van In de Ruimte zaten. Zeker een leuke toevoeging was ook de live muziek met gitaar en saxofoon. De twintig JMA-leden die waren gekomen zaten bij elkaar en het was leuk om informeel te kletsen onder het eten. Tussen de gangen door waren er praatjes over de verschillende projecten dit jaar. Om het niet te lang te laten duren hadden iedere spreker 12 slides van elk 20 seconde. Dat was dus even doorpraten! De sprekers moesten er even aan wennen, maar het zorgde wel voor een leuk overzicht van de successen dit jaar, zoals de festival tour van de Kleine Hoefprint en Green Canteen. Na een zalig diner met amandelburgers, rode bieten quiche en knolselderij puree, kregen we een Kleine Hoefprint-ijsje als desert. Het echte toetje kwam voor mij daarna pas; een prachtige zang solo van Jojanneke (oud-voorzitter DWARS en huidig kascommissie-lid van JMA)!

JMA leden die er waren; dank voor alle gezelligheid!
En aan iedereen; Gelukkig Nieuwjaar namens het hele JMA bestuur!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten