maandag 20 januari 2014

Voedselverspilling aankaarten!

Het idee

Europa verspilt jaarlijks ongeveer 90 miljoen ton voedsel, en nou heb ik de landbouwafval er niet bij opgeteld. Ongeveer een derde van het voedsel voor menselijke consumptie wordt wereldwijd verspild. Dit hoef ik jullie niet te vertellen, dit weten jullie al. Helaas weten veel mensen dit nog niet. Een mogelijke oplossing? BOOMERANGKAARTEN!
Dit zijn kaarten die je gratis mee mag nemen. Ze staan in rekken in de winkels, scholen, bioscopen, bibliotheken enz. Deze kaarten hebben meestal een boodschap,  door middel van een plaatje, tekst of allebei. 

  
Kaarten maken blijft leuk!

Al sinds november vorig jaar waren we van plan om boomerangkaarten te maken. Vorig jaar heeft Anna de Loesje workshop van Milieudefensie bijgewoond. Daarna werd er een brainstormsessie gehouden met behulp van workshop methode om slogans te bedenken voor de boomerangkaarten. Deze kaarten moesten nog gemaakt worden.
Het is dinsdagavond eindelijk gelukt! Snacks en materialen stonden al klaar toen de FoodForwarder’s binnen liepen. We begonnen rond zeven uur in de avond en waren tien uur klaar. Dit was wel handig voor een aantal leden die minstens een uur terug moesten reizen. We hadden het lekker gezellig onder een warm kopje thee. Netjes toch?
De resultaten hebben niet alleen een zinvolle betekenis, maar ze zetten ook een glimlach op je gezicht. Een kaart die je aan het denken doet zetten. De kaarten zijn inmiddels gescand en worden op sociale media verspreid zodra ze op kaartenformaat zijn gemaakt. En als het mogelijk is staan ze binnenkort ook in de rekken! YIPPIE!

Een update over deze boomerangkaarten volgt nog lieve JMA’ers.
Bedankt FoodForwarders voor jullie inzet.

Groetjes!
Fatima Monji
Bestuurslid Voedsel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten