vrijdag 11 december 2009

Orangewashing

Je wil niet weten hoe fijn het is om te slapen! Na een week veel te weinig geslapen te hebben, ben ik vanochtend later opgestaan en heb ik gisteren de blog maar even laten schieten.

Gisteren heb ik uitgevonden dat het heel moeilijk is om knoop in hele grote ballonnen te leggen. Young Friends of the Earth deed een actie in verband met de EU heads of state meeting, die in Brussel plaats vond. Een spandoek, met de Slogan "EU: Up your targets", werd door grote ballonnen in de lucht gehouden. Met deze actie maakten we een connectie met het onderzoek dat Friends of the Earth Europe heeft gedaan naar de mogelijkheid van 40% emissie reductie in Europa. Resultaat van het onderzoek; Het is mogelijk, ook zonder je CO2 af te kopen in het buitenland. Een baanbrekend onderzoek dus, waarmee de EU eigenlijk geen reden meer heeft om niet voor 40% reductie in 2020 te gaan. Lees het onderzoek

Op dezelfde dag was de "youth and future generation day"  op de conferentie. Jongeren stonden centraal en probeerden zo zichtbaar mogelijk te zijn, dit om iedereen op de conferentie duidelijk te maken dat het hier om onze toekomst gaat.

Het grappige is dat Nederland geld heeft gegeven zodat de internationale jongeren zich hier kunnen organiseren en niet geheel toevallig droegen alle jongeren oranje t-shirts met de Slogan "How old will you be in 2050", er werden ook oranje sjaals uitgedeeld met de zelfde slogan en de Nederlandse tulp. Een echte orangewash noem ik het.
De conferentie was zo oranje getint dat ik meer het idee had dat ik op een voetbal wedstrijd was en niet op een klimaat conferentie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten