zaterdag 5 december 2009

Bottle of hope


Onze trein naar Kopenhagen reed om 19:30 weg uit Utrecht en stond 1,5uur bij de Duitse grens stil. Zo begint het avontuur waar klimaat activisten al een heel jaar naar uit hebben gekeken. Het momentum van de internationale klimaat politiek ligt in Kopenhagen, dat weet nu zo ongeveer de hele wereld. Nog steeds! zelfs nadat landen als Amerika, China en zelfs Nederland de uitkomsten van de Conferentie de afgelopen weken zwaar hebben afgezwakt.
Na een lange, niet zo´n confortabele reis in de nachttrein komen we rond een uurtje of 11 aan in Kopenhagen. De Nederlandse groep waarmee we begonnen is uitgegroeid naar een stuk of 10 mensen vanuit heel Europa. Luka van Young Friends of the Earth Kroatiè heeft 28 uur in de trein gezeten.In Kopenhagen aangekomen is het eerste wat me opvalt de reclames: alles staat in het teken van klimaat, milieu en duurzaamheid. Neem Coca Cola bijvoorbeeld, een bedrijf dat niet als heel duurzaam te boek staat, doet er alles aan om duurzaam voor de dag te komen en sponsoren een expositie op een groot plein vlak bij het centraal station. Hopenhagen noemen ze de campagne `Coca Cola the Bottle of Hope." Ik noem het eerder "Coca Cola the Bottle of Greenwash" 
Onze eerste dag in Kopenhagen verloopt redelijk rustig We hebben onze badges voor de conferentie opgehaald, ingechecked in ons hostel, een anzichtkaartje aan minister Cramer geschreven en een eerste vergadering gehad.

Al Blog schrijvend neem ik een slokje van onze `Bottle of Hope`(witte wijn uit Croatie) denk ik na over de komende 2 weken en de hectiek die ons te wachten staat, gelukkig hebben we wat stilte voor de storm en kan ik heerlijk slapen in een bed die niet schommelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten