vrijdag 6 december 2013

Smeuïge poempoensoep met knapperige chapati

Ingrediënten pompoensoep
Voor een hele week soep
-          3 middelgrote uien
-          1 kleine pompoen
-          3 aardappelen
-          2 wortels
-          4 teentjes knoflook : optioneel
-          1 soeplepel hele koriander
-          ½ soeplepel hele komijn
-          ½ soeplepel kerrie
-          2 blokjes groentebouillon
-          zout en peper
-          ½ blik kokosmelk
-          peterselie
-          walnoten

Bereidingswijze

Maal de kruiden grof in een vijzel. Rooster de kruiden in een grote soeppan (gietijzeren pan voor extra smaak!) op middelhoog vuur (zonder olie). Geniet van de heerlijke Indische geuren en voeg na enkele minuten een scheutje olie toe. Wanneer de olie is opgewarmd voeg je de gesnipperde uien en knoflook toe. Fruit deze op een middelhoog vuurtje. Snij ondertussen de pompoen, wortel en aardappel in stukjes van ongeveer 1.5 cm.  Breng ondertussen water aan de kook. Voeg de aardappelen,pompoen en wortel toe wanneer de uitjes goudbruin zijn. Roer gedurende 5 à 10 minuten en overgiet met het kokende water. Voor een lekkere dikke soep voeg je water toe tot net boven de groentjes. Breng opnieuw aan de kook en voeg de groentebouillon toe. Zet op een laag vuurtje en laat sudderen tot de groenten mals zijn. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en mix tot een heerlijk smeuïg soepje!
Werk eventueel af met peterselie en walnoten.

Bij een Indisch gekruid soepje hoort een Indisch broodje, chapati!
Dit is wellicht het eenvoudigste broodje ooit. Je hebt er eigenlijk alleen meel en water voor nodig, de perfecte oplossing dus wanneer je trek hebt en niets in huis!

 Ingrediënten
Voor 5 a 6 chapati
-          ¾ tas roggemeel
-          1 soeplepel Italiaanse kruiden
-          zout en peper
-          beetje water

Meng de meel en de kruiden. Voeg langzaam water toe tot je het meel tot een bal kunt kneden die niet aan je vingers blijft plakken. Maak kleine balletjes, ongeveer de grootte van een een pingpongballetje. Bebloem je dienblad en deegrol (een glazen fles werkt ook prima ;)) en rol de bolletjes uit. Hoe dunner, hoe knapperiger je chapati wordt!
Warm een koekenpan op en leg de chapati erin zodra de pan heet is. Je doet dus GEEN olie in de pan! Bak ongeveer 3 minuten voor een zachte en een 5 minuutjes voor een knapperige chapati.
Amai, da’s lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten