vrijdag 1 februari 2013

Duurzame wintermaandenBrrr.. de eerste dagen van januari waren echt koud. Je hebt al snel de neiging de verwarming lekker hoog te zetten, lang te douchen en veel te eten.
Ik heb echter geprobeerd deze wintermaanden zo duurzaam mogelijk door te komen:

Tips:
Hoe aanlokkelijk ook: niet te warm douchen. Daar krijg je toch alleen maar winterhanden en -voeten van.
Veel vrienden klaagden over hoe koud het op mijn kamer was. Maar met een lekker warme trui aan heb je daar echt geen last van!
Ik heb op de zolder van mijn ouders wat kerstverlichting gehaald, maar ze deden eigenlijk enkel dienst als versiering. Kaarsjes blijven toch het gezelligst.
De stekkerdozen met schakelaar staan nog op de lijst. De makkelijkste manier om alle apparaten in één keer écht uit te zetten.
Ik heb de dagen rond kerst niks hoeven te koken. Dat er restjes overblijven na kerstmaaltijden is eigenlijk onvermijdelijk, maar die kunnen prima mee in een vershoudbakje en de dagen erna als lunch of avondeten worden gegeten. Altijd bakjes mee dus, zeker bij JMA’s kerstdiners;)
Maak gebruik van de kou en zet de koelkast gewoon uit en plaats je kliekjesbakjes op je balkon/achtertuin/etc.
Uit een onverwachte hoek de kracht van azijn leren kennen. Een natuurlijk schoonmaakmiddel wat ook heel goed dienst doet voor bij de wasverzachter als geurvreter.
Nog een andere ontdekking: de weggeefwinkel. Verspreid over heel Nederland zijn er winkels waar je gewoon gratis spullen mee kan nemen. En maak ook anderen blij met jouw spullen die je niet meer gebruikt.

Misschien heb je wat aan mijn tips of weet jij nog veel meer goede tips? We krijgen ze graag binnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten