donderdag 7 februari 2013

Vaarwel JMA!

Dit is een gastblog van Willemijn, onze inmiddels oud-stagiair voor JMA@SChool.

Willemijn rechts op de foto voor de Kleine Hoefprint campagne
Na drie maanden stage te hebben gelopen bij JMA, is dit helaas mijn allerlaatste stage dag. Het zit er nu dus echt op! Als terugblik op deze leuke stage schrijf ik deze blog.
Hoe ben ik nou eigenlijk op deze stage terecht gekomen? Ik was oorspronkelijk van plan om mij als gastdocent aan te melden voor het project Green Canteen. Toen ik voor Green Canteen bij JMA was, kwam ik Thessa tegen. Zij was op dat moment druk op zoek naar een stagiaire die het lesmateriaal voor jma@school zou kunnen inventariseren, actualiseren en uiteindelijk op de site zetten. Dat leek mij wel wat!
Er waren al digitale lessen over voedsel aanwezig bij JMA, ik kwam op lessen terecht als: 'Biologische appelflappen bakken', 'Debat over bananen' en de les 'Koken en Milieu'. Uiteindelijk heb ik zelf ook nog lessen ontwikkeld, twee over de soja problematiek. Ik heb voor dit onderwerp gekozen omdat JMA en Milieudefensie momenteel actie voeren tegen het kappen van het oerwoud in Zuid-Amerika, genaamd ‘de Kleine Hoefprint’. Ik heb aan deze actie kunnen deelnemen door mee te doen als kaasmeisje (zie foto rechts)! Deze verkleedpartij was erg leuk en tegelijkertijd nuttig om te doen. Ik heb een van de soja lessen uitgeprobeerd op de Vrije School in Haarlem. Het was erg prettig om te zien hoe de leerlingen op het onderwerp reageerden, ze namen het allemaal erg serieus en deden enthousiast met de les mee. Daarnaast heb ik nog een les ontwikkeld over vegetarische voeding, waarvoor ik een interview heb gehouden met Jaap Korteweg (van de Vegetarische Slager). En nu, officieel sinds vandaag, staan alle lessen over Voedsel dan ook echt op de site: www.jma.org/jma-at-school. Telkens als ik hier een kijkje op neem, ben ik erg tevreden over het eindresultaat! Ik hoop dat er nog veel jongeren plezier zullen hebben van deze leuke lessen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten