dinsdag 21 augustus 2012

Nieuwe jas

Al weer twee jaar geleden schreef ik mijn eerste blog. Toen als net gekozen voorzitter, nog een beetje onwennig. Inmiddels voelt het raar om straks géén JMA bestuur meer te zijn. Zo'n bestuursfunctie is als een nieuwe jas. Eerst voelt het allemaal nog heel nieuw, een beetje krap of wijd op plaatsen waar je het niet gewend bent. Het kraakt nog een beetje, en je bent bang voor de eerste vlek, de eerste scheur. Langzamerhand merk je wat je allemaal met je nieuwe jas kan doen. Hoe goed 'ie staat, zelfs met die veeg op je kont. Je groeit er in. En ja, dan wil je hem niet meer uit, ook niet als 'ie eigenlijk al versleten is. Nog maar twee maanden tot de ALV! Ik wil nog zoveel doen! Nog zoveel toffe acties organiseren, netwerken, nieuwe JMA'ers enthousiasmeren, overleggen, uitzoeken, voorbereiden, geld binnenslepen, treinreizen naar Polen, Utrecht of Den Haag, skypen, borrelen.... zucht... Het kan allemaal nog twee maanden. Nog één toffe actie, nog één persbericht, een jaarverslag, de overdracht. Het is tijd voor iets nieuws. Een nieuwe voorzitter, die ik met liefde deze lekkere jas laat dragen. Een nieuw bestuur, dat samen JMA nog groter, beter, actiever, en de wereld nog een stukje mooier gaat maken. En daar heel veel van zal leren, maar ook superveel van zal genieten. Ik wens ze alvast alle goeds, de nog onbekende bestuurskandidaten. Ik geef het stokje door. Maar missen zal ik het wel, dat gevoeld dat je iets bijdraagt, iets kan doen, samen de wereld mooier kan maken. En missen zal ik alle enthousiaste JMA'ers en MD'ers. Maar vooral mijn twee lieve bestuursgenootjes Koen en Caro ga ik missen. Want samen de wereld mooier maken, is het fijnste dat er is! Tot sowieso ziens (alvast)!
Paulien
En, PS: tot op de ALV op 20 oktober?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten