vrijdag 2 juli 2010

Een nieuwe voorzitter

Mijn eerste ervaringen als voorzitter van JMA.


Het voelt net als je eerste schooldag. Vorige week ben ik door de Algemene Ledenvergadering verkozen tot voorzitter van JMA. Een week later is de dan eindelijk grote overdracht- en inwerkdag aangebroken. Ik mag aan mijn ‘eigen’ bureau gaan zitten. Ik krijg een JMA e-mail adres, toegang tot alle belangrijke mappen, de sleutel van het kantoor, een stapeltje documenten in een spiksplinternieuw JMA mapje. Dan volgt een lange vergadering met het oude bestuur én met de medewerkers van Team Jongeren van Milieu Defensie, Job en Zoë. Vanaf nu dus mijn Team Jongeren, ha! Alle ins en outs, projecten en acties, werk- en visiegroepen, verleden en toekomst worden besproken, toegelicht, uitgelegd en voorzien van de nodige kanttekeningen en inside jokes. Ken ik die ook meteen. Van al deze nieuwe informatie moet ik even bijkomen. Dat kan zeer prettig met een heerlijke biologische lunch in de Milieu Defensie kantine. Heerlijk, een fijne bijkomstigheid van het JMA voorzitterschap. ’s Middags bespreken Job, Suzanne en ik de voortgang van de Festivaltour. Hierover zullen vast nog een aantal verhalen volgen, want het is echt superleuk, die tour. Zó leuk, dat we besloten hebben om aan het einde van de zomer nog op een hele serie introductiemarkten te gaan staan. Want we willen nog meer jongeren bewust maken van energieverspilling, én actief aan de slag laten gaan met het besparen van energie, bijvoorbeeld via 10:10! Met 10:10 gaan we als JMA zelf ook volop aan de slag. Ik mag die middag meteen aanschuiven bij een bijeenkomst over 10:10 in Utrecht, met de Nationale Jeugdraad en Wijnand Duijvendak. “Hallo, ik ben Paulien, de nieuwe voorzitter van JMA!” Het klinkt nog wat onwennig. Net als op je eerste schooldag. Maar ook dit went vast snel.

Lieve leden, ik hoop jullie snel te mogen ontmoeten!

Een vrolijke, frisse groet van jullie kersverse voorzitter,

Paulien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten