maandag 8 november 2010

No Impact Week - aflevering 1

Zondag, maandag


Zondag, de eerste dag van mijn No Impact Week, gaat over minder consumeren. Dat komt eigenlijk slecht uit, want ik had nou juist deze week een aantal belangrijke aankopen gepland. Volgende week begin ik namelijk met mijn nieuwe baan, en ik heb hiervoor een extra fiets nodig (om te besparen op de bus) en (voor in de trein) een i-pod. Die fiets ga ik tweedehands kopen, sowieso, dus daarmee zit ik goed. En die i-pod.... ik begin toch wel te twijfelen. Zou ik het niet redden met een oude mp3-speler die ik nog heb liggen? Ik wil eigenlijk liever zo'n hip kleurig dingetje met super fijne bediening. En als ik hem iedere dag ga gebruiken is zo'n aankoop toch wel te verantwoorden? Of niet? Ik besluit het nog maar even met die oude te proberen. Als het niet voldoende werkt kan ik altijd nog een i-pod kopen. Stap 1 geslaagd: zoveel mogelijk aankopen uitstellen!

Dag 2, maandag, gaat over minder afval produceren. Wederom komen mijn plannen voor deze dag vrij slecht uit in een No Impact Week. Ik ga namelijk de hele dag naar de sauna. Heerlijk, maar donders slecht voor het milieu! Vooral aan het eind van de dag, als we romantisch met z'n tweeën buiten in de hot tub naar de sterren liggen te staren.... Wat een energieverspilling! Hoewel, het heeft mij ook weer een heleboel energie gegeven, die ik morgen goed kan gebruiken om me in te zetten voor een duurzamere wereld. Netto winst? Ik denk het toch niet. Klein lichtpuntje is wel dat ik de mooie glazen fles die ik zaterdag bij de supermarkt kocht (versgeperst sap van AH, je kent ze wel), de hele dag heb hergebruikt als waterfles. Hiermee hebben we toch zeker 6 flesjes gebotteld water bespaard. Dat is ook een heleboel energie!

Ik ben benieuwd hoe het de anderen vergaat, deze week.

Morgen meer No Impact belevenissen!

Groene groet,

Paulien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten