zondag 14 november 2010

No Impact Week - aflevering 3

Vrijdag, zaterdag, zondag


De vrijdag van mijn No Impact week ging over water. En terecht, want als je er eens goed je gedachten over laat gaan, verspillen we heel wat water in Nederland. We hebben waarschijnlijk het idee dat we wel genoeg water hebben. Dat klopt op zich ook wel, maar DRINKwater maken kost een heleboel energie. Daarom beloof ik vanaf vandaag mijn tanden te poetsen met een bekertje water en geen flessenwater meer te drinken! Een bekertje bij de wastafel zetten is immers een fluitje van een cent en tapwater vind ik heerlijk. En ik ga eens kijken of het bevalt om een emmer onder de douche te zetten terwijl ‘ie warm wordt, en dat water dan te gebruiken om het toilet door te spoelen. Waarom gebruiken we eigenlijk drinkwater om het toilet door te spoelen?

O ja, en dat ik fan ben van de ecowasbal wisten jullie al, maar ik heb voor mijn verjaardag een zak wasnoten gekregen, en die doen het ook prima. Interessant, dat je met nootjes je kleding ook schoon en heerlijk fris krijgt. Over ‘out-of-the-box’ gesproken!

Zaterdag stond in het teken van iets goeds doen voor de wereld. Een glimlach voor de tramconducteur, de deur openhouden voor een vreemde, een extra knuffel voor mijn moeder, geven maakt gelukkig! Volgens onderzoek is er zelfs een verband tussen vrijwilligerswerk doen en een hogere levensverwachting. Dan kom ik met alle uurtjes die ik in JMA steek niet slecht weg. Maar misschien kan ik nog wel ergens anders een steentje bijdragen. Goed voornemen: eens kijken of er op mijn nieuwe werkplek een duurzaamheidscommissie is. Ook financiële hulp telt. Nu begin ik net met werken, wat betekent dat ik een vast salaris ga verdienen, voldoende om lekker van te leven. Een elektrische auto kan ik er nog niet van betalen, maar een nieuwe fiets moet lukken! Dus wordt het tijd om, zoals ik me altijd heb voorgenomen, een percentage van mijn loon weg te geven. Iemand een goed idee? Ik ken zelf nog wel een leuke jongerenmilieuvereniging....

Zondag = rustdag. Kaarsjes aan, dekentje over, lekker op de bank een boekje lezen. Wat is duurzaam leven toch heerlijk!

Probeer het ook eens, zo’n No Impact Week. Het opent echt je ogen!

Op een lieve en mooie wereld,

Paulien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten