woensdag 25 november 2009

ROC The Game - Slot

Door: Juriaan van Leeuwen

Woensdag 18 november was het Slot van ROC The Game. Van alle deelnemende scholen was een flinke delegatie gekomen naar de off_corso in Rotterdam. Neutraal terrein en dat was maar goed ook! Al snel werd duidelijk dat de deelnemers van de 6 scholen flink gemotiveerd waren om te winnen en er werd flink gejuigd bij het noemen van de naam van hun school! De sfeer zat er al snel in.

Na een opwarmtje van zanger Jayh werden op grote beeldschermen de resultaten van de zes verschillende actieopdrachten. Hoewel de studenten vrij waren in het kiezen van de opdracht leek er wel 1 gezamenlijk thema te zijn: afval. Waarschijnlijk omdat dit erg dicht bij de belevingswereld van jongeren ligt. En hoewel het Da Vinci-College in Dordrecht volgens de jury de actieopdracht heeft gewonnen, vond ikzelf het leukste filmpje die van ROC Mondriaan:
Na een lezing over pool en berg expedities van Bernice Notenboom, en een optreden van breakdancers SkyLow kwam onze eigen Minister Cramer binnen om de einduitslag bekend te maken. In haar woordje zei ze dat zij er in Kopenhagen voor 110% voor gaat, dat die bijeenkomst gewoon moet lukken. Ook Obama en China zal ze proberen over de streep te trekken. Hier zullen we de minister aan houden!

Na deze mooie woorden gaf ze aan dat ROC de Leijgraaf uit Veghel uiteindelijk gewonnen heeft! Het team kwam op het podium en ontving de prijs, een dagje blokarten (scheuren over het strand door de kracht van de wind) op het strand van IJmuiden. En na een hand van de minister klonk er natuurlijk een Brabants “Houdoe en Bedankt”.

ROC de Leijgraaf, gefeliciteerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten