woensdag 18 november 2009

In de spotlights op de fiets!

Door: Sarai Alons

Vandaag stond ik in de spotlights. Of liever, ik had een cameraploeg die mij volgde, eerst op het kantoor van JMA, toen op de fiets, in het café en weer terug naar kantoor. De cameraploeg bestond uit 3 studenten uit Zambia, Nepal en Indonesië die in Nederland een programma van drie maanden doen over media en milieubewustzijn. Voor hun eindpresentatie moesten ze een filmpje maken over milieubewuste jongeren, transport en luchtvervuiling. Het was niet voor publicatie, maar wel om te presenteren aan de UNEP (United Nations Enviromental Programme) en om de dingen die ze hier geleerd hebben uiteindelijk in hun eigen land te gebruiken om jongeren meer milieubewust te maken.

Voor het filmpje wilden ze een jongere op de fiets in de stad volgen en interviewen. En ik was de gelukkige vrijwilliger ;-)
Eerst werden er een paar shoots op kantoor gedaan, achter de computer en Job en ik in een heel onderhoudend gesprek over een verzonnen vergadering. En toen op de fiets! Daar ging ik met een cameraman op het bagagerek voorop de fiets, vervolgens langs de grachten, achter de auto aan op de Weteringsgracht (de cameraman zat in de achterbak van de auto met de klep open...) en in het Vondelpark. Ik had nog niet eerder de hele tijd een camera in de buurt gehad die steeds op mij gefocust was, dus in het begin voelde ik me behoorlijk ongemakkelijk. En dan vooral spontaan blijven! Maar het is heel leuk om te zien wat er allemaal komt kijken bij zo'n opname, en hoe het er in het 'echt' aan toe gaat bij een filmploeg.

Ik ben benieuwd naar het resultaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten