woensdag 29 november 2017

Campaigners Academy 2017: een weekend vol inspiratie


De eerste blog van de Campaigners Academy is door Charelle, bestuurslid ontmoeting en training  & secretaris bij JMA. Vind je het leuk om borrels te organiseren voor jongeren rond activiteiten van JMA en Milieudefensie? Dan kun je contact met haar opnemen via charelle@jma.org 


Wanneer ik zondag om 09.15 de ontbijtzaal binnen loop, zie ik al een stuk minder mensen aan het ontbijt dan de dag ervoor. Waarschijnlijk door de onwijze gezelligheid van zaterdagavond. Een avond, die net zoals de eerste, het beste tot de verbeelding spreekt wanneer je denkt aan de stoelendans, rondslingerende lampen boven de bar en op tafels dansen met Marco Borsato tot aan Celine Dion door de speakers. Ja, het is wel duidelijk dat de sfeer er goed in zit.

Dit word meteen helder in de bus vanaf Tilburg naar onze prachtige locatie in Diessen, waar de eerste gesprekken over klimaatverandering, duurzaamheid en campagne voeren beginnen te vloeien. Hoewel, zoals bij een van de kennismaking spellen duidelijk wordt, toch ook een aantal deelnemers het spannend vinden om hier aanwezig te zijn, durf ik te zeggen dat deze spanningen al vrij snel naar de achtergrond verdwijnen. Jongeren die naar dit weekend zijn gekomen om like-minded mensen te leren kennen, met raakvlakken en interesses in duurzaamheid en het voeren van campagnes creëren namelijk een bijzondere verbinding. Een gevoel van machteloosheid wordt omgezet in hoop. 46 jongeren zijn hier om te leren over collectief campagne voeren. Samen in plaats van alleen de wereld verbeteren.

Een helder doel voor ogen houden, erachter komen wat mensen triggert en het verhaal vertellen waarin thema’s als emotie, hoop, verbeelding, authenticiteit en inclusiviteit belangrijk zijn.
Allemaal punten waar we dit weekend meer over hebben geleerd. Een weekend waar nieuwe vriendschappen, mooie ideeën en fijne samenwerkingen zijn geboren. Een weekend waar ik in ieder geval onwijs veel inspiratie, kennis en energie uit heb gehaald. Een weekend waar gelukkig nog een staartje aan zit, en we de kneepjes van het campagnevoeren nog verder zullen leren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten