vrijdag 27 september 2013

Ook zo'n trek in pannenkoeken?

FoodForward, de voedselwerkgroep van JMA presenteert jullie hierbij:
De ‘Veganistische Vrijdag in Vijf minuten’.

Vanaf vandaag zullen werkgroepleden van FoodForward jullie elke vrijdagmiddag een kort en makkelijk veganistisch recept presenteren. Daarnaast zullen de werkgroepleden gezamenlijk één keer in de drie à vier weken tijdens de vergaderingen een recept uitproberen.

Het eerste recept dat we je presenteren is voor Pannenkoeken. Pannenkoeken, heerlijk voor een simpele maaltijd of als lunch. Helaas heb je voor traditionele pannenkoeken veel ei- en melkproducten nodig. Gelukkig bestaat er een veganistisch alternatief!

Ingedriënten (voor 5-6 pannenkoeken):

120gr bloem (bv. spelt bloem)
240ml plantaardige melk (Alternatieven: rijstmelk, amandelmelk of soya)
3 eetlepels kokosnootolie (om te bakken, ter vervanging van boter)
1 snufje zeezout
Optie: 2 theelepels eivervanger

Bereidingswijze:

Doe alle ingedriënten in een grote kom. Mix het geheel tot een glad geheel. Zet je kom 5 minuten in de koelkast. Indien je kokosnootolie gebruikt om te bakken, zet dan een pan op het vuur. Smelt daarin de kokosnootolie. Zet een koekenpan op het fornuis en dep de bodem van de pan met behulp van een keukenrol in met kokosnootolie. Haal de kom uit de koelkast. Als de koekenpan goed warm is, voeg je het beslag toe en verdeel je het gelijkmatig over de pan. Als de onderkant van de pannenkoek bruin wordt (na ongeveer 2 tot 3 minuten), draai je de pannenkoek om. Herhaal dit proces tot je beslag op is.

Zoals je hierboven hebt gelezen, zal FoodForward tijdens de vergaderingen steeds een ander veganistisch recept uit proberen. Lijkt het je leuk om eens te komen kijken bij een JMA FoodForward vergadering, dan ben je van harte welkom!

Recept & foto’s door Racien Nowak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten