woensdag 13 maart 2013

De Impact van No Impact

Het is weer zover, de No Impact Week is deze week in volle gang gegaan.

De No Impact Week is gebaseerd op de beslissing die de New Yorker Colin Beavan had genomen om een leven te gaan leiden met zo min mogelijk ‘impact’ op het milieu. Geen non-lokale voedsel meer, geen elektriciteit meer, geen nieuwe goederen (behalve voedsel). Dit experiment heeft hij vastgelegd in de documentaire ‘No Impact Man’.

Colin Beavan en zijn gezin hebben het een jaar lang volgehouden, dit moet toch wel te doen zijn voor een week? Nou vandaag (woensdag) op de dag van voedsel had ik de ambitie om enkel plantaardig voedsel tot me te nemen, tot ik me bedacht dat de roomboter op mijn sneetje ontbijtkoek toch ook koeienmelk bevat. Terwijl wanneer ik kijk naar mijn gebruikelijke (vegetarische) eetgewoontes, ik vaak tot de conclusie kom dat ik die avond alweer veganistisch heb gekookt. Zo moeilijk is het eigenlijk ook niet.
De perfecte omschrijving van de 'impact' van No Impact Week.
Voor de studenten onder ons: er bestaat ook een folder met handige tips voor de student. Mijn favoriet: Eet met zoveel mogelijk mensen samen. Dat scheelt energie, tijd, geld en het is gezelliger.

Ik heb vorig jaar ook met de No Impact Week en toen kwam ik al snel tot de conclusie dat duurzaam leven vooral veel voordelen heeft: het bespaart geld (consuminderen), brengt mensen samen (je helpt elkaar) en bespaart het milieu!

Je kan je nog gewoon aanmelden om de resterende dagen mee te doen aan de No Impact Week. En de tips kan je meenemen in alle komende weken van je duurzame leven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten