zaterdag 5 januari 2013

Goede voornemens en personal challenges

2013. Zoals elk jaar staat het bestuur aan het begin van het nieuwe jaar even stil en denkt zij na over de toekomst van JMA. Wat is er gebeurd in 2012, welke acties staan er te gebeuren, wat zouden we nog willen doen en bereiken? Ons dagje op de hei afgelopen donderdag was daarvoor erg geschikt. Toen heeft ook het bestuur van JMA, net als veel Nederlanders, haar voornemens voor 2013 bepaalt:

(Re)actiever op Facebook en Twitter.

We maken al veel meer gebruik van Facebook dan voorgaande jaren. Ook de werkgroepen voedsel en internationale rechtvaardigheid vinden elkaar makkelijker via Facebook. We willen nog meer gebruik maken van dit medium. Op Twitter willen we actiever zijn voor ons netwerk en het brengen en halen van informatie uit heel de wereld.

Meer verenigingsactiviteiten organiseren

We zijn natuurlijk een vereniging met leden. En we willen elkaar vaker zien! En dan op de JMA manier: niet alleen maar borrelen maar actief aan de slag. De eerste activiteit wordt een Oud-Hollandsche avond! Binnenkort horen jullie hier meer over. En als jullie ook leuke ideetjes hebben, horen we dat natuurlijk graag!

Actievere werkgroepen

De voedselwerkgroep ging vorig jaar al over: de werkgroep 'nieuwe stijl' is groter, actiever, wat flexibeler wat betreft het actief meedoen van leden en vooral ook meer gericht op gezelligheid en kennisuitwisseling. En het heeft effect gehad: we hebben al een hele leuke filmavond gehad en daar gaan er meer van komen! En natuurlijk gaan de andere twee werkgroepen ook om dit jaar.

Meer groen op straat!

De bestuursleden hebben ook hun eigen voornemens. Of zoals Anneke het zo mooi noemt ‘personal challenges’.
Alexandra, onze bestuurslid internationale rechtvaardigheid, wil alleen maar tweedehands en duurzame kleding kopen in 2013. Enthousiaste Anneke wil nee leren zeggen. Schipperend tussen een zware masterstudie, JMA, studieverenigingen en leuke internationaal projecten. Wanneer zie je dan je vrienden nog? Koen wil zijn studie afronden en ik zou me willen verbeteren in netwerken. Misschien ken je het wel: de borrels met interessante maar nog onbekende mensen. Hoe stel je je voor? Waar ga je het over hebben? Houd je contact en hoe doe je dat?
Via dit blog zullen we je op de hoogte houden van de vorderingen van het behalen van de goede voornemens.
Wat zijn jouw goede voornemens? En elke voornemens zou JMA volgens jou eigenlijk moeten hebben? Laat het ons weten via bestuur@jma.org, Facebook, of @JMA!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten