vrijdag 16 november 2012

Nieuwe naam in ruil voor chocolade en goede films

Bijna een maand ben ik nu bestuurslid en dus ook voedselcoördinator. En ik vind het super! Ik ben door alle dingen en mijn studie die ik daarnaast ook nog probeer te doen voor veel vrienden veranderd in een 'sorry, heb het druk'-persoon die zich zo nu en dan gedraagd als kip zonder kop. Maar het is leuk (en mijn enthousiasme slaat gelukkig op de meeste van die vrienden wel over).
Zeker het coöordineren van de werkgroep Voedsel is geweldig. Alhoewel, coördineren. De enthousiastelingen coördineren zichzelf wel. Hele discussies zijn al gaande in onze facebook-groep. Wat is nu beter voor het milieu: innovatieve maar intensieve landbouw of toch biologisch? Welke van alle films en documentaires over voedsel is nu het beste voor de eerste, door de werkgroep 'nieuwe stijl', georganiseerde filmavond + discussie? Conclusie: King Corn, maar jullie kunnen met de huidige lijst nog héél veel films en discussies verwachten!
Poster JMA: made by Koen

28 november in Filmhuis Cavia, Amsterdam kunnen jullie kennismaken met 'mijn' voedselwerkgroep. Heerlijke hapjes zullen ze maken. De werkgroepleden en hun trotse coördinator zijn allemaal heel erg verschillend maar we hebben 2 dingen gemeen: passie voor lekker eten èn het milieu. Het voedsel op deze komende filmavond kan dus niet gemist worden en geassocieerd op de gedraaide film (King CORN) zal het beetje eten en heerlijke drinken gepresenteerd worden.
Overigens heeft dat gemeenschappelijke genieten van ons voedsel al na 2 bijeenkomsten geresulteerd in een traditie: elke keer dat we bij elkaar komen proberen we een reep chocolade (fairtrade èn biologisch!) uit. Tot nu toe is de pure chocolade met mint in het midden (niet te verwarren met after eights) het lekkerst gevonden.

Maar goed, naast dat ik wil vertellen dat ik na elke werkgroepbijeenkomst met een grote glimlach en barstensvol energie en motivatie de deur uitloop, wil ik jullie iets vragen. De werkgroep Voedsel 'nieuwe stijl' is op zoek naar een nieuwe, minder suffe, naam. Als jullie dus ideeën hebben horen we het graag. Degene met het mooiste idee krijgt van mij een gratis kaartje voor de filmavond van 28 november!

Wil je ook de chocolade bij de Voedsel-werkgroepvergaderingen komen proberen? Of wil je jouw ideeën voor acties of jouw geniale oplossingen voor de voedselproblemen in de wereld met ons delen? Mail dan naar anneke@jma.org of wordt lid van onze facebook-groep.
Je kunt ons natuurlijk ook gewoon (eerst) ontmoeten op de filmavond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten