donderdag 22 juli 2010

Nog steeds geen nieuw kabinet! Moeten we dan alles zelf doen?

Het Nederlands Elftal vaart door de grachten, de Tour de France dendert door de Franse Alpen, het kwik klimt steeds vaker boven de 30 graden en Nederland heeft nog steeds geen nieuw kabinet. Het is al lang 1 juli geweest, meneer Rutte! Het zal wel aan mij liggen, maar ben het wachten zat. Ik wil nu wel eens weten waar ik aan toe ben. Waar gaat het heen met de toekomst van Nederland? Als niet Paars, en dus ook niet Groen, wat worden we dan wel? Immers, al doe ik mijn uiterste best, ik mag toch hopen dat de coalitie meer kan betekenen voor de toekomst van dit land dan ik in mijn uppie. Hoewel mijn persoonlijke resultaat er ook best mag zijn, al zeg ik het zelf.

Als coordinator van de JMA Festivaltour heb ik – natuurlijk samen met mijn onvolprezen vrijwilligers - de afgelopen weken meer dan 1300 handtekeningen opgehaald om Shell over te halen te stoppen met het affakkelen van aardgas in Nigeria. Ik heb me ontzettend ingehouden op al die leuke festivals en geen bergen onzin gekocht. En dat ondanks al die leuke zomerjurkjes! Ik heb minstens eens per week veganistisch gegeten. Dit ging eigenlijk per ongeluk, want ik kook altijd al vegetarisch en dit was toevallig gewoon lekker.

Ik heb een supersonische wasbol met keramische deeltjes om het vuil uit mijn kleren te verwijderen en zo wasmiddel te besparen. Ik neem geen plastic tasjes aan en scheid mijn papier en plasic netjes in de daarvoor bestemde containers. Ik douch zoveel mogelijk samen met mijn lief, en natuurlijk gaan we niet met het vliegtuig op vakantie. Het kan niet op! Nu is het wat mij betreft tijd voor een regering die ook een beetje z’n best gaat doen voor onze toekomst. Samen met andere jongerenorganisaties heeft JMA de nog te vormen coaltie opgeroepen om duurzaamheid centraal te stellen (zie link). We waren bijna uitgenodigd om ze dit nog eens goed uit te komen leggen, toen ineens de onderhandelingen weer gestaakt werden. Potverdorie! Schiet nou eens op met dat kabinet! Voorlopig lijkt het erop dat we het nog even zelf moeten doen...

Paulien

PS: Op deze website kun je de oproep van de Jongeren Formatie Coalitie voor een Duurzame Toekomst aan het toekomstige kabinet lezen en ondersteunen: http://onzeduurzametoekomst.wordpress.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten