maandag 9 mei 2016

Socrates Schouten op bezoek bij JMA

Op 31 maart mocht JMA vol trots Socrates Schouten ontvangen op kantoor voor een lezing over circulaire economie en zijn visie op het hedendaagse kapitalisme. JMA organiseerde deze lezing als aftrap van de nieuwe maandelijkse ledenactiviteiten, georganiseerd voor zowel leden als andere geïnteresseerden. Zo waren er meerdere leden van de NJR werkgroep Jong&Duurzaam aanwezig bij de lezing. Voor het bestuur en de aanwezige leden was het een geweldige mogelijkheid om zowel elkaar als andere jongeren die bezig zijn met duurzaamheid te leren kennen!



Socrates begon met zijn lezing eigenlijk waar hij was gestopt bij een eerdere lezing bij DWARS. Hierdoor kon hij dieper ingaan op zijn ideeën en voorbij het concept van de circulaire economie vertellen. De lezing ging hierdoor vooral over zijn visie op de aard van het kapitalisme en hoe het anders kan. Centraal stond het idee dat kapitalisme leidt tot extractie, concentratie en abstractie van welvaart in een maatschappij. Deze processen hebben zeer negatieve gevolgen, waarbij het kapitalisme daarnaast ook zeer crisis gevoelig zou zijn. Deze korte samenvatting doet echter geen recht aan de volledige uitwerking van zijn ideeën. Om erachter te komen hoe hij zijn visie en zijn oplossing verder heeft uitgewerkt kan je zijn boek lezen of de lezing terugkijken op de JMA event pagina via deze link: https://www.facebook.com/events/1087653661286551/





Na afloop was er een borrel waarbij er kritische vragen gesteld konden worden aan Socrates Schouten en gezellig met elkaar een drankje gedronken werd. Alle aanwezigen verlieten het kantoor met nieuwe inzichten over ons economisch systeem en de inrichting van onze samenleving, zodat we samen verder kunnen werken aan een eerlijkere toekomst! Een geslaagde avond, ben jij er de volgende keer ook bij? Hou de JMA Facebook in de gaten want er komen veel evenementen de komende tijd aan!

Tim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten