maandag 30 november 2015

Pannenkoekpuntjes

Afgelopen jaar bestond het bestuur uit Bas, Theresa, Marieke, Bernike en ik. Het jaar vloog voorbij en het zat tjokvol met hectische momenten, wat tegenslagen zoals het verlies van enkele bestuursleden maar vooral met geweldige momenten en mooie resultaten. 

Hieronder wat impressies van de oud-bestuursleden van het afgelopen jaar.

Bas
Goh wat is de tijd snel gegaan. Na anderhalf jaar JMA bestuurslid te zijn geweest voelt het vreemd om niet meer betrokken te zijn bij de organisatie. Tijdens mijn bestuurstermijn heb ik enorm veel geleerd. Het is een heel nieuw idee om ineens boven aan een organisatie te staan, Aan de strategie mee te werken en een functie als bestuurder nemen. Je merkt ineens hoe fundamenteel je beslissingen zijn als je bijvoorbeeld kiest tussen het zijn van milieuvereniging die graag aan jongeren participatie doet en een jongeren vereniging die duurzaamheid en milieu belangrijk vind. Het uitvinden hoe je een visie en een missie formuleert en hoe een algemeen beleidsplan tot stand komt zijn voor mij enorm leerzame onderwerpen geweest. 

Niet alleen op bestuurlijk niveau maar zeker ook op het gebied van duurzaamheid en milieu heb ik heel veel geleerd en ben ik dingen normaal gaan vinden die voorheen niet eens in mij op kwamen. Al deze veranderingen zou ik nooit hebben doorgemaakt als ik niet anderhalf jaar bij JMA had mogen doormaken. Zelden ben ik zo erg gegroeid in mijn doen en laten en ik ben JMA daar eeuwig dankbaar voor. Hopelijk wordt de ervaring van het nieuwe bestuur net zo leuk als de mijne.

Marieke
Het bestuursjaar zit er weer op. En wat heb ik veel enthousiaste groenelingen leren kennen! Veel zonder geitenwollen sokken overigens, wat alleen maar laat zien dat het draagvlak voor een duurzame levensstijl steeds groter wordt. Mede door mijn ervaringen bij JMA zal ik nog heel lang betrokken blijven om op een positieve manier een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Nu eerst op naar Parijs voor hopelijk een mooie afsluiting van de klimaattop! Dankjewel aan iedereen voor alle inspirerende momenten en veel succes gewenst aan het nieuwe bestuur.

Bernike
Ter inspiratie van deze korte impressie van mijn JMA jaar ben ik door mijn foto’s heen gegaan. De spanning bij de eerste ledenvergadering, het weekend in Brussel met alle jongeren milieuorganisaties in Europa, Warme Truiendag, bestuursvergaderingen tot laat op de avond, bikkelen tijdens storm op de festivaltour, een epische Underwear Run met meer dan 80 mensen. Om maar wat hoogtepuntjes te noemen. 

Jongeren Milieu Actief was afgelopen jaar een groot deel van mijn leven, ik heb extreem veel meegemaakt met ons bestuur, de teams en alle leden, dank daarvoor. Maar vooral ben ik als persoon gegroeid het afgelopen jaar. Ik durf te zeggen dat ik professioneler, socialer en wijzer ben geworden door mijn bestuursjaartje. Het bestuursleven en alles wat daarbij hoort ga ik onwijs missen, maar nieuwe tijden breken aan, en ik geef het stokje met het volste vertrouwen door aan het nieuwe bestuur."

Theresa

Ik kwam er in later in het bestuur en was zenuwachtig omdat ik wist niet wat er op mij toe komen zal. Zullen de andere mensen binnen het bestuur aardig zijn? Zal ik de taken goed kunnen uitvoeren? Als Duits sprekend persoon was ik in het begin ook nog een beetje onzeker over mijn Nederlands. Maar het werd al snel duidelijk dat ik mij hierover geen zorgen te maken hoefde. Onze bestuur werkte prima met elkaar en samen maakten wij een groot succes van evenementen zoals de Underwear Run. Het was natuurlijk niet altijd makkelijk en wij hebben ook stressvolle tijden gehad. Maar het was het zeker waard, ik heb veel geleerd en ik kijk graag erop terug.En wat vind ik er zelf van? Nou, ik heb enorm genoten en geleerd van het afgelopen jaar. Het bestuur met deze geweldige mensen was een genot om mee samen te werken en om alle momenten mee te ervaren. Hieronder ook het kado van onszelf aan onszelf. Het typeert enorm de gezellige en leuke sfeer van het afgelopen bestuur. We gaven elkaar ook genoeg pannenkoekpuntjes en dat kreeg je wanneer je iets doms deed zoals een banner op z'n kop schilderen. 

JMA was en blijft voor mij de leukste jongerenclub op het gebied van milieu en duurzaamheid. Vandaar dat ik ook doorga, met een jaartje erbij als voorzitter van dit gezellige clubje. Ik heb het vertrouwen gekregen van de leden en ga met volle moed en frisse energie het nieuwe bestuursjaar tegemoet met nieuwe kanjers om mee samen te werken. Zie je ons ergens? Val ons vooral lastig. Spreek ons aan, doe met ons mee en blijf actief want we kunnen alleen samen een betere wereld scheppen. 

Het nieuwe bestuur bestaat uit mijzelf, Tim, Rembrandt, Emma en Ankie. 

Je kan ons bereiken via info@jma.org of door een voornaam bij @jma.org te plakken. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten