maandag 10 januari 2011

Oud en nieuw

De kerst is vaak een moment van bezinning. De bijkomende vakantiedagen geven wat tijd en rust om terug te kijken. Tijd om te bepalen waar je staat. De jaarwisseling en het aanstaande nieuwe jaar bieden vervolgens een mooie gelegenheid om vooruit te kijken. Oud en nieuw. Successen en herinneringen, dromen en plannen.

Ik ben trots op wat we met JMA bereikt hebben in 2010. De samenwerking met Milieudefensie heeft na lange tijd van onzekerheid opnieuw vorm gekregen: er ligt een keurige samenwerkingsovereenkomst met onze handtekening erop. We hebben voor het eerst een ABP geschreven, waarin we voor de komende 5 jaar aangegeven waar we ons op focussen. Voor 2011 ligt er een mooi Jaarplan met nette begroting. Maar vooral ben ik trots op een aantal zeer succesvolle acties, die ondenks het vele beleidsmatige werk gewoon door hebben kunnen gaan: Flashmobs voor 10:10 waarvan het beeldmateriaal de hele wereld over ging, een heerlijke Festivaltour met honderden handtekeningen voor Shell, een supergezellige Actieve Leden Dag, inspirerende ontmoetingen bij nl:21, KPN onder druk zetten met groene Pieten tijdens een prachtige Make IT Fair actie, en tenslotte een ouderwets gezellig kerstdiner.

Nu ik dit lijstje opschrijf, realiseer ik me dat deze opsomming JMA heel goed weergeeft: mediagenieke acties voor een duurzame wereld, en gezelligheid. Samen werken aan een mooiere wereld. Onze frustraties en idealen delen, en meteen de schouders eronder zetten. Want het kan echt, en leuk dat het is! Of je nu in een werkgroep of het bestuur zit, op kantoor of af als vrijwilliger werkt, af en toe een petitie tekent of gewoon de nieuwsbrief leest. Samen is niet alleen.

Ik wens iedereen heel veel plezier en succes in 2011. Dat dat er allebei komt, daar heb ik alle vertrouwen in. Op naar een mooie, duurzame wereld! Samen.

Paulien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten