maandag 26 oktober 2009

Het moet ergens beginnen!

Dit zal de eerste JMA blog worden in een lange reeks. Auteurs zullen er vele zijn, JMA medewerkers (zoals ik), bestuursleden, vrijwilligers en hopelijk ook op z'n tijd een bekende Nederlander.

Met deze Blog willen we een overzicht geven van de vele activiteiten die JMA organiseert of deel van uitmaakt. Het is natuurlijk ook een goede plek om leuke weetjes of een nieuwsitem uit de duurzaamheid hoek te posten.

Om een activiteit te noemen: Dit weekend deden we mee aan de International day of Climate Action op 24 oktober, georganiseerd door 350.org.

Moet je voorstellen dat er in meer dan 180 landen, rond dezelfde tijd, 5200 acties georganiseerd! Sommige heel klein, andere, zoals in Ethiopië deden 20.000 kinderen mee! Dit alles met als doel om de 350ppm op de politieke agenda te zetten (even zonder heel technisch te worden; 350ppm is de hoeveelheid deeltjes CO2 die in de maximaal in de lucht mogen zitten om klimaat verandering tegen te gaan, lees meer).

In Nederland stonden honderden mensen op het Museum Plein in Amsterdam. In een 350 NU vorm dansten we de charleston in de stroomde regen. Hieronder het filmpje van het "Dancing in the Rain"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten